اگه نیست، بیا آگنیز! :) تمامی قیمت‌های سایت بروز می‌باشد

قطعات

قطعات

Filter
تنظیم جهت صعودی

موارد ۸۱-۹۰ از ۳۱۷۰

تعداد در صفحه
مشاهده به عنوان مشبک لیست
  1. آی سی M 106-11 QFN-40
    Rating:
    0%
    ‎۲۸۰,۰۰۰ تومان
    افزودن به مقایسه
  2. آی‌سی LM709 TO-99
    Rating:
    0%
    ‎۲۸۰,۰۰۰ تومان
    افزودن به مقایسه
  3. آی‌سی PM9013A SSOP-40
    امتیاز:
    100%
    ‎۲۸۰,۰۰۰ تومان
    افزودن به مقایسه
  4. آی‌سی TC58NVG1S3ETA00 TSOP-48
    Rating:
    0%
    ‎۲۸۰,۰۰۰ تومان
    افزودن به مقایسه
  5. آی سی ATMEGA32A-PU
    Rating:
    0%
    ‎۲۷۵,۲۰۰ تومان
    افزودن به مقایسه
  6. آی سی TDA 8588AJ
    Rating:
    0%
    ‎۲۷۵,۰۰۰ تومان
    افزودن به مقایسه
  7. آی سی STA 339BW SOP-36
    Rating:
    0%
    ‎۲۷۲,۶۰۰ تومان
    افزودن به مقایسه
  8. آی سی TDA 8588BJ Org
    Rating:
    0%
    ‎۲۷۲,۶۰۰ تومان
    افزودن به مقایسه
  9. آی سی WT61P805
    Rating:
    0%
    ‎۲۷۰,۰۰۰ تومان
    افزودن به مقایسه
  10. ترانزیستور 2N6547 TO-3
    Rating:
    0%
    ‎۲۶۰,۰۰۰ تومان
    افزودن به مقایسه
Filter
تنظیم جهت صعودی

موارد ۸۱-۹۰ از ۳۱۷۰

تعداد در صفحه
مشاهده به عنوان مشبک لیست

بدون شک، ورود به دنیای تکنولوژی بدون قطعات الکترونیکی امکان‌پذیر نبود؛ قطعاتی که کاربرد بسیار گسترده‌ای داشته و زندگی امروزی بدون آن‌ها، غیرقابل‌تصور است. در این مطلب قصد داریم به معرفی این قطعات بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

آشنایی با قطعات الکترونیکی

استفاده از قطعات الکترونیک، در میانه سده بیستم متداول شد. هرچند تا قبل از این تاریخ نیز، چنین قطعاتی به طور محدود ساخته و استفاده می‌شدند (برای مثال در رادیوها)، اما از اواسط سده بیستم بود که کاربرد آنها با تعدد اختراعات، بیشتر شد. در یک توضیح مختصر، قطعات الکترونیک به اجزاء تشکیل‌دهنده مدار الکترونیکی و یا مدار الکتریکی گفته می‌شود؛ درست مانند اعضای بدن که همگی در کنار هم کار می‌کنند، این قطعات نیز در کنار هم معنی می‌دهند.

انواع قطعات الکترونیکی

به‌طورکلی، قطعات الکترونیک، به سه دسته اکتیو، پسیو و الکترومکانیکی تقسیم می‌شوند. در ادامه، به معرفی قطعات پرکاربرد در این دسته‌بندی‌ها می‌پردازیم.

آی‌سی

مدار مجتمع یا همان آی‌سی، به مجموعه‌ای از قطعه‌های الکترونیکی گفته می‌شود که روی سطحی نازک از جنس سیلیکون قرار گرفته‌ و در نهایت یک تراشه را تشکیل می‌دهد. قطعاتی که اغلب در آی‌سی استفاده می‌شوند شامل موارد زیر است:

  • ترانزیستور: قطعه‌ای سه‌سر و نیمه‌هادی است که در سوئیچینگ و تقویت کاربرد داشته و قابل‌کنترل با ولتاژ یا جریان است. ترانزیستورها، در دو نوع پیوندی دوقطبی (BJT) و اثر میدان (FET) ساخته می‌شوند.
  • دیود: قطعه‌ای است که اجازه حرکت جریان در یک جهت را می‌دهد. این قطعه نیز معمولاً از مواد نیمه‌هادی ساخته شده و دو ترمینال با نام‌های آند و کاتد دارد.
  • خازن: این قطعه، امکان ذخیره انرژی الکتریکی به‌صورت میدان الکتریکی را فراهم می‌کند و از دو صفحه رسانا به‌علاوه یک عایق بین آنها تشکیل می‌شود. یک خازن همچنین، اجازه عبور سیگنال‌های AC را هم داده و سیگنال‌های DC را دفع می‌کند.
  • مقاومت: از دیگر قطعات الکترونیکی که جریان الکتریکی را محدود و یا مسدود می‌کند؛ علاوه بر این، امکان تقسیم جریان را نیز دارد. مقدار اهم در مقاومت، میزان مخالفت آن در برابر جریان الکتریکی را مشخص می‌کند.

رله و فیوز

رله، نوعی سوئیچ مغناطیسی است که برای کنترل جریان الکتریکی استفاده می‌شود و برای فعال‌شدن، به جریان کمی احتیاج دارد. فیوز نیز یک قطعه محافظتی است که در صورت افزایش جریان الکتریکی مجاز، آن را قطع می‌کند.

تریستور، تریاک، وریستور و ترمیستور

  • تریستور: قطعه‌ای نیمه‌رسانا و چندلایه است که جریان را در یک جهت هدایت می‌کند.
  • تریاک: قابلیت عبور جریان الکتریکی از خود، در دو جهت را دارد.
  • وریستور: یک محافظ مدار الکتریکی است که انرژی اضافه و ولتاژهای زودگذر را جذب می‌کند.
  • ترمیستور: با نام مقاومت گرمایی نیز شناخته می‌شود و در صورت تغییر دما، مقاومتش تغییر می‌کند.

موتور و چرخ‌دنده

موتور الکتریکی، از مهم‌ترین قطعات یک وسیله است که توانایی تبدیل نیروی الکتریکی به نیروی مکانیکی را دارد. چرخ‌دنده نیز، سخت‌افزاری دورانی معمولاً به شکل دایره است که کاربرد آن، انتقال گشتاور از یک محور به محوری دیگر است.

کاربردهای قطعات الکترونیکی

در دنیای امروزی، قطعات الکترونیک، کاربردهای بسیار گسترده‌‌ای در صنایع مختلف دارند که از جمله آنها می‌توان به هوا و فضا، خودرو، مخابرات، لوازم الکترونیکی مثل کامپیوتر، پرینتر، اسکنر، ماشین‌حساب، تلویزیون، بلندگو، میکروفون و... اشاره کرد.

جمع‌بندی

باتوجه‌به نقش روزمره قطعه‌های الکترونیکی در زندگی ما، شناخت انواع آنها بخصوص برای کار با تجهیزات مرتبط، ضروری است. شما می‌توانید برای تهیه این قطعات، به سایت آگنیز مراجعه کنید که فروشگاهی معتبر و مطمئن برای خرید قطعات الکترونیکی است.