بدون شک، ورود به دنیای تکنولوژی بدون قطعات الکترونیکی امکانپذیر نبود؛ قطعاتی که کاربرد بسیار گستردهای داشته و زندگی امروزی بدون آنها، غیرقابلتصور است. در این مطلب قصد داریم به معرفی این قطعات بپردازیم، پس با ما همراه باشید.
استفاده از قطعات الکترونیک، در میانه سده بیستم متداول شد. هرچند تا قبل از این تاریخ نیز، چنین قطعاتی به طور محدود ساخته و استفاده میشدند (برای مثال در رادیوها)، اما از اواسط سده بیستم بود که کاربرد آنها با تعدد اختراعات، بیشتر شد. در یک توضیح مختصر، قطعات الکترونیک به اجزاء تشکیلدهنده مدار الکترونیکی و یا مدار الکتریکی گفته میشود؛ درست مانند اعضای بدن که همگی در کنار هم کار میکنند، این قطعات نیز در کنار هم معنی میدهند.
بهطورکلی، قطعات الکترونیک، به سه دسته اکتیو، پسیو و الکترومکانیکی تقسیم میشوند. در ادامه، به معرفی قطعات پرکاربرد در این دستهبندیها میپردازیم.
مدار مجتمع یا همان آیسی، به مجموعهای از قطعههای الکترونیکی گفته میشود که روی سطحی نازک از جنس سیلیکون قرار گرفته و در نهایت یک تراشه را تشکیل میدهد. قطعاتی که اغلب در آیسی استفاده میشوند شامل موارد زیر است:
رله، نوعی سوئیچ مغناطیسی است که برای کنترل جریان الکتریکی استفاده میشود و برای فعالشدن، به جریان کمی احتیاج دارد. فیوز نیز یک قطعه محافظتی است که در صورت افزایش جریان الکتریکی مجاز، آن را قطع میکند.
موتور الکتریکی، از مهمترین قطعات یک وسیله است که توانایی تبدیل نیروی الکتریکی به نیروی مکانیکی را دارد. چرخدنده نیز، سختافزاری دورانی معمولاً به شکل دایره است که کاربرد آن، انتقال گشتاور از یک محور به محوری دیگر است.
در دنیای امروزی، قطعات الکترونیک، کاربردهای بسیار گستردهای در صنایع مختلف دارند که از جمله آنها میتوان به هوا و فضا، خودرو، مخابرات، لوازم الکترونیکی مثل کامپیوتر، پرینتر، اسکنر، ماشینحساب، تلویزیون، بلندگو، میکروفون و... اشاره کرد.
باتوجهبه نقش روزمره قطعههای الکترونیکی در زندگی ما، شناخت انواع آنها بخصوص برای کار با تجهیزات مرتبط، ضروری است. شما میتوانید برای تهیه این قطعات، به سایت آگنیز مراجعه کنید که فروشگاهی معتبر و مطمئن برای خرید قطعات الکترونیکی است.